Camping

När ni vistas i Syd-Sverige med sina många sjöar och djupa skogar, så borde ni inte missa ett besök i Glasriket. Det är här som glasdisign har en över hundra år gammal tradition. Förutom de stora glasbruken Orrefors, Kosta, Målerås, Boda osv., bjuder dessutom många individualister inom glaskonsten insyn i sina hantverk. I lämpligt avstånd för dagsresor ligger också den gammla unionsstaden Kalmar och det svenska solparadiset Öland liksom universitätsstaden Växjö. Som basstation för att upptäcka alla dessa sevärdheter vill vi gärna rekommendera Orrefors-Camping, som ligger centralt mitt i glasrikets hjärta. Vi, det är Romy och Chris, som hat tagit över campingen sommaren 2006, och är angelägna att göra er vistelse i Småland till en naturnära upplevelse utan att avstå från den komfort som ni är vana vid.

Orrefors-Camping

Orrefors-camping ligger på en ca 6ha stor udde i Orranäsasjön, ca 3km nordväst om Orrefors. Här finns det ca 50 elplatser för husvagnar eller husbilar, varav några delvis ligger direkt intill sjön. Dessutom står till våra el-oberoende gäster två stora ängar och en tältplats med sammanlagd 40 platser till förfogande.

På hela campingen finns ett gammalt trädbestånd som ger tillräckligt med skugga i de heta sommarveckorna. Råder det inget eldningsförbud så bjuder flera eldstäder, fördelat över hela campingen, på möjlighet till lägereld. En lekplats lockar de små till spel och även hundägare är hjärtligt inbjudna att ta med sina husdjur.

För bilresenärer är våra 6 småstugor med 2-4 sängar ett prisvärt alternativ till hotell eller vandrarhem. Det handikappanpassade servicehuset ligger centralt på campingen. Här hittar våra gäster duschar, toaletter, ett diskkök med möjlighet till matlagning i mikrovågsugn samt några kokplattor och en tvättstuga. Vid den intill liggande försörjningsstationen kan husbilister bli av med gråvattnet och fylla sina färskvattentankar med dricksvatten.

Längst ute på udden finns det badplats med en stor badplattform och generösa gräsytor och vill man vara mer aktiv så bjuder sjön och de angränsande vattenlederna på spännande upptäcktsresor i våra kanoter som man kan hyra.

För dem som tycker mer om fast mark under fötterna finns det många stigar i skogen runt sjön och har man tur och tålamod, så kan man se älgar och andra vildlevande djur GrönåsensÄlgpark. Den är värd ett besök i alla fall, för här finns det verkligen allt om älgar som man kan tänka sig samt mycket mera. Fisket, både från land och båt är en ytterligare sysselsättning som många av våra gäster ägnar sig åt. Ta gärna med fiskespö samt utrustning, för det finns nog inget bättre än att grilla fisk som man själv har fiskat, på kvällen vid lägerelden, kanske med svamp som man plockar själv…lite enklare att käka något gott går det däremot om man ta plats i campingens eget cafe eller att handla dagligvaror i vår kiosk. Spela sen gärna ett parti bangolf eller boule och även en volleybollplats på mjuk sand finns här på campingen för kroppsliga aktiviteter. Vi hoppas ni fick ett positivt intryck och skulle vara glada om vi får hälsa er välkomna på Orrefors-camping. Har ni ytterligare frågor, så ta gärna kontakt med oss via telefon eller e-post.